Proiectul strategic „Management Integrat al Apelor Dunării” a fost implementat în perioada 2012-2015 și a fost finanțat în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013. Partenerul principal, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Departamentul pentru Ape, Păduri și Pescuit, a coordonat activitățile a doisprezece parteneri din România și Bulgaria.
Scopul proiectului
Scopul proiectului a fost crearea unui sistem comun de management și monitorizare a calității apei în condiții de mediu extreme (inundații, secete, poluare accidentală) în județele din zona de frontieră, precum și prelucrarea și condiționarea apelor uzate a deșeurilor organice lichide contaminate radioactiv din nucleare centrale electrice Cernavodǎ și Kozloduy.
Perioada de implementare: 2012-2015
Parteneri:
Administraţia Naţională ,,Apele Române”
Institute for Nuclear Research and Nuclear Energy, Bulgaria
Activitatea 12 Elaborarea unei noi tehnologii pentru prelucrarea apelor uzate și condiționarea deșeurilor organice lichide contaminate radioactiv din centralele nucleare
Obiectiv general: Dezvoltarea de noi tehnologii pentru prelucrarea apelor uzate și condiționarea deșeurilor organice lichide contaminate radioactiv din centralele nucleare Cernavodǎ – România și Kozloduy –Bulgaria, pentru a asigura un factor mai ridicat de protecție a mediului.
P6 – Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie-ICECHIM București România
P7 – Institutul pentru Cercetări Nucleare Pitești – Mioveni, România,
P8 – Universitatea POLITEHNICA din București
P13 – Institutul pentru Cercetări Nucleare și Energie Nucleară- INRNE Sofia, Bulgaria
Mai multe informații: