Instalație pilot pentru ridicarea gradului de maturitate al tehnologiilor

 • Servicii oferite
 • Tehnologii / produse oferite
 • Video
 • Galerie foto
Servicii oferite

S.C.SOLVAGROMED SRL este o societate comercială de tip spin-off, înființată în anul 2013 de către INCDCP ICECHIM în parteneriat cu S.C. ICPAO Medias, și are sediul social in Medias, judetul Sibiu, Strada Carpati nr.8 si punctul de lucru in Medias, Strada Brateiului nr.2.

Realizarea acestui spin-off a avut ca scop principal crearea unui “vehicul’’/’’instrument’’ de transfer pentru cercetarile efectuate de catre

INCDCP-ICECHIM, in vederea atingerii unui nivel corespunzator de  maturitate al acestora pentru transferul catre agentii economici interesati si, in acelasi timp, pentru accesarea fondurilor europene de cercetare destinate start-up-urilor si spin-off-urilor.

S.C.SOLVAGROMED SRL pune la dispoziția tuturor celor interesați:

 • Servicii experimentale de validare/demonstrare a tehnologiilor de laborator, respectiv experimentari la nivel pilot pentru dezvoltarea tehnologiilor de fabricatie pentru diferite formulari granulate si lichide
 • Elaborarea tehnologiilor de pilot pentru o gamă largă de produse din domeniul economiei, cum ar fi biocombustibili pentru incalzit din materii grase de calitate inferioara sau recuperate din deseuri, tehnologii de extractie a unor principii bioactive cu actiune  antioxidanta din plante aromatice  si medicinale cu utilizare in industria alimentara, solvenți, degresanţi şi fluide de ungere si racire ecologice etc.
 • Pregătirea introducerii în fabricaţie a produselor in baza tehnologiilor pilot elaborate
 • Elaborarea documentaţiei finale de prezentare a produsului în vederea trecerii la fabricaţia curentă (regulament de fabricaţie si fişele tehnice de produs)
 • Realizarea productiei la scară pilot in functie de solicitarile beneficiarilor de produs.

Echipamente disponibile: 2 reactoare enzimatice  de capacitate 1m3;  3 vase de stocare de capacitate 1 m3; 2 sisteme termostatare, 1 generator de apa fierbinte/ abur si 2 pompe.


Vă rugăm să ne contactați în vederea întocmirii unei oferte personalizate!

Persoane de contact:

 • Dr.ing. Gabriel Vasilievici, tel. 0724.848.150
 • Dr.ing. Ana Maria Gălan, tel. 0763.608.791
 • Ing. Mihaela Frîncu, tel. 0724.420.257, e-mail:
Tehnologii / produse oferite

DEGRESANT ECOLOGIC – este un produs netoxic, biodegradabil pe bază de esteri alchilici ai acizilor graşi proveniţi din uleiuri vegetale. Este folosit ca solvent în tehnologii cu impact redus asupra mediului. Produsul are proprietăţi excelente de lubrifiere, solvatare, având în acelaşi timp inflamabilitate redusă. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați fișa tehnică a produsului.

DEGRESANT ECOLOGIC ADITIVAT – este un produs pe bază de esteri alchilici ai acizilor graşi (proveniţi din uleiuri vegetale) aditivat cu tensid

neionic. Este folosit ca solvent în tehnologii cu impact redus asupra mediului. Produsul are proprietăţi excelente de lubrifiere, solvatare, având în acelaşi timp inflamabilitate redusă. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați fișa tehnică a produsului.

FLUID ECOLOGIC pentru PRELUCRARE SUPRAFEŢE METALICE – este un produs pe bază de solvent ecologic aditivat cu surfactanţi neionici şi anionici, inhibitor de coroziune şi biocid. Este folosit la prelucrarea metalelor ca lichid de ungere şi răcire de tip lichid emulsionabil ulei/apă, cu capacitate de răcire ridicată. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați fișa tehnică a produsului.
Video
Galerie foto