Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie

ICECHIM

NeXT-Chem

TEHNOLOGII INOVATOARE TRANS-SECTORIALE

22-23 MAI 2023

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie

ICECHIM București

organizează

Workshop-ul exploratoriu

NeXT-Chem

‘TEHNOLOGII INOVATOARE TRANS-SECTORIALE’

Ediția a V-a

22-23 MAI 2023

Eveniment omologat

  • Descriere
  • Participare
  • Înregistrare
Descriere

NeXT-Chem V

Ne revine deosebita plăcere de a vă invita să participați, în perioada 22-23 Mai 2023, la cea de a cincea ediție a workshop-ului exploratoriu

NeXT-Chem: Tehnologii inovatoare trans-sectoriale, organizat de INCDCP-ICECHIM.

Situat în inima celui mai mare cluster pentru chimie aplicată din București, ICECHIM stimulează dezvoltarea inovațiilor promițătoare pentru a evoca chimia viitorului și își aliniază domeniile de interes cu Strategia Națională de Cercetare, Inovare și Specializare Inteligentă a României 2022-2027 prin dezbaterea aplicațiilor pentru materiale eco-eficiente și pentru materii prime recirculabile și reciclabile, prin angajarea tehnologiilor noi, prin dezvoltarea materialelor inovatoare pentru conservarea patrimoniului cultural și protecția mediului, precum și prin experimentarea noilor tendințe ale chimiei durabile – ca principală industrie a secolului XXI și motor al economiei circulare locale. Workshopul exploratoriu NeXT-Chem, devenit o manifestare știintifică emblematică pentru ICECHIM, se adresează exclusiv studenților Masteranzi și Doctoranzi pentru a căror participare cu lucrare la sesiunile atelierului nepercepându-se taxe de înscriere și revizuire a manuscriselor propuse. Împreună cu Societatea de Chimie din România considerăm că ediția a V-a a NeXT-Chem: Tehnologii inovatoare trans-sectoriale oferă formula ideală pentru ca acești studenți ambițioși să prospere într-un ecosistem inovator cu adevărat unic.

Pe parcursul edițiilor recente ale NeXT-Chem, ICECHIM a atras o comunitate de oameni de știință și cercetători dedicați care se angajează să rezolve provocările societale și să dezvolte inovații fiabile pentru chimia de mâine.

Acest eveniment hibrid de înaltă calitate – on-line și în incintă – își propune să ofere perspective proaspete asupra prelucrării chimice, să discute deschis despre provocările și aplicațiile dezvoltărilor de ultimă generație în industria chimică, precum și să propună abordări transversale ale chimiei verzi.

Cu această ocazie, ne vor onora cu prezența și vor susține prelegeri invitate savanți distinși internațional, dintre care enumerăm (în ordine alfabetică):

  • Prof. Univ. Ing. Ecaterina Andronescu, Ph.D., Universitatea POLITEHNICA București;
  • Liviu Popa-Simil, Ph.D., Președinte LAVM LLC. Titlul prelegerii: “Effectiveness of engineered methods of protection against aerosolized bio or actinide nano-bodies compared with vaccines and medical procedures in pandemic suppression”;
  • Paul Vasos, Ph.D., Cercetător științific senior ELI-NP, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei, Școala Doctorală Interdisciplinară (ISDS), Universitatea din București. Titlul prelegerii: “Timescales of biomolecular transformations via magnetic resonance spectroscopy and timely diagnostic of FLASH radiation effects”.

Workshop-ul va avea loc pentru următoarele secțiuni:

Denumirea secțiunii
Indicativ

1. Materiale multifuncționale, nanocompozite, tehnologii inovatoare și conservarea patrimoniului cultural

1 – MTCH

2. Bioresurse, biotehnologii și biorafinare

2 – BBB

Participare

Participare

Pentru a vă înregistra participarea ca vorbitor, pregătiți și trimiteți manuscrisul / rezumatul până pe 5 mai 2023 prin formularul on-line furnizat la secțiunea Înregistrare. Vă rugăm să retineți recomandarile privitoare la normele de redactare, astfel încât lucrarea dvs. științifică despre tehnologii inovatoare trans-sectoriale să poată fi compilată cu ușurință în seria NeXT-Chem Book of Abstracts.

Notificările de acceptare vor fi transmise în termen de 3 zile de la data trimiterii rezumatului.

Limba de lucru a workshopului exploratoriu NeXT-Chem este limba engleză.

Înregistrare

Înregistrare

Ne pare rău, însă perioada de înregistrare a trecut. Vă mulțumim pentru interesul acordat și vă așteptăm la ediția viitoare!

Îți dorești să participi însă agenda ta e prea încărcată? Înscrie-te selectând opțiunea “Doresc să vizionez ulterior evenimentul” și vei primi un link către înregistrarea audio-video indicată.